Over Wendy

Ongevraagd advies de wereld uit helpen, zodat jij veel makkelijker voor jezelf kan kiezen. Dat is waar ik ’s morgens mijn bed voor uit ga.

Vroeger was ik een meester in twijfelen. Ik durfde niet te vertrouwen op mijn gevoel. Ik moest wel van alles van mezelf.

Dat was meestal dat wat ik ingefluisterd kreeg door de ander. Ik luisterde naar die mening, oordeel en houding van mensen met wie ik omging. En nog erger, ik handelde en leefde daarnaar.

Ik voelde mij anders dan de rest en om gezien begrepen en gehoord te worden, ging ik  heel hard ging werken. Moe was ik iedere dag. En op sommige momenten zelfs uitgeput.

Daardoor werd ik kribbiger en ging onze relatie moeizamer. Dat had ook effect op onze kinderen.  Woedeaanvallen, driftbuien, buikpijn, eczeem en slecht slapen waren alleen nog maar de zichtbare effecten.

Mijn leven werd totaal anders  toen wij in 2011 plotseling en onverwacht ons jongste zoontje verloren.

Na eerst een hele zware periode en daarna het reïntegreren naar part time werken, ontdekte ik iets super gaafs.

Ik bleek niet de enige die ongevraagde adviezen kreeg. Ik was wel de enige bij wie dat opviel.

En waar ik mensen daarop attendeerde, ging en zij daarvan groeien. 

Hierdoor ontdekte ik ook dat ik helemaal niet gek was door de rouw op mijn manier te verweven.

En het viel mij op dat de mening, overtuigingen en oordelen, hier noemen we dit ‘ongevraagd advies’ overal wordt gegeven.

Overal wordt voor elkaar gedacht. Altijd met de gedachten dat je de ander daar mee helpt. De werkelijkheid is zo anders.

Wow! Hier wilde ik graag meer mee doen. Want dit werkte voor mij zo bevrijdend!

En nu, in 2018, bestaat mijn bedrijf al weer 5 jaar. Werk ik niet meer voor mijn werkgever en hebben veel kinderen, pubers en volwassenen mijn praktijk gevonden. Via Skype, WhatsApp of in mijn praktijk in Zutphen.

Omdat mijn bedrijf 5 jaar bestaat heb ik de meest gelezen blogs van mijn hand gebundeld. Deze bundel is speciaal voor deze gelegenheid vormgegeven en is aangevuld met opdrachten, tips en vragen waarmee je zelf aan de slag kan. Een hele laagdrempelige manier om persoonlijke ontwikkeling toe te passen. De bundel is vanaf nu te vinden in mijn shop: http://www.wendymarsman.nl/product/e-book-vind-de-m…jezelf-te-kiezen/

Ik sta voor een makkelijk leven. Dat is niet altijd zo geweest. Ik had de dood van ons zoontje Lennart nodig om te beseffen dat de mening van de ander niet die van mij is. Dat heel veel uren werken, altijd klaar staan voor werkgever en mensen die niet lekker in hun vel zitten, van zelf sporten naar het brengen en halen van de kinderen naar en van hun sport, niet mijn droomleven was. En zeker niet is wat het leven van ons vraagt.

Wendy Marsman

expert in jou leren voor jezelf kiezen

3d_wendy_marsman_ebook_mening_anderen

Wil je meer weten over ongevraagd advies en daar tips over ontvangen, download dan mijn gratis e-book ‘9 tips om je niks meer aan te trekken van de mening van anderen’
Ja, ik wil mij niks meer aantrekken van de mening van anderenWaar kan ik je e-book naar toe sturen?

Door mijn e-book aan te vragen, ontvang je ook mijn nieuwsbrief. Op alle gegevens die jij achterlaat, is mijn privacyverklaring van toepassing.

Wil jij weten of jij de goedbedoelde adviezen van de ander leeft? Vanuit ervaring, opvoeding en werk?

Bel mij dan op nummer 06-28102935 of vul jouw naam en e-mail adres in en eventueel jouw vraag. Op doordeweekse dagen neem ik binnen 48 uur contact met je op.

Hartelijke groet,
Wendy

Op alle gegevens die jij achterlaat is mijn privacyverklaring van toepassing.

Je naam*

Je e-mail*

Onderwerp

Je bericht