Is er iets met de bron? Ga dan terug naar de bron:

Kaas koop ik het liefst op de markt bij de kaasboer. Ik koop daar een belevenis. Vlees het liefst bij de slager. Bij de kaasboer en de slager mag ik proeven. Een vers plakje kaas en worst worden voor mij geschaafd of gesneden.

Als er iets is met de kaas, ga ik terug naar de kaasboer. Ook al moet ik dan een week wachten omdat de kaasboer niet op de zaterdagmarkt staat.

Met de worst ga ik naar de slager.

Ik ga niet eerst naar de kaasboer om het daar te hebben over de slechte kwaliteit van de worst. Of naar de slager om daar te vertellen over de slechte kwaliteit van de kaas van hij die daar zijn marktkraam heeft staan.

De meeste mensen doen dat wel. Eerst met een ander het hebben over de slechte kwaliteit van de ander.

Uit angst wat de kaasboer of de slager vindt van jou, wat hij of zij gaat zeggen, ga je eerst elders jouw ongenoegen uiten. Of om eerst onderzoek te doen of je niet de enige bent. Je wilt support verzamelen.

Die energie die je verspreidt, die kost. Je verzamelt namelijk support op angst. In plaats van support op dat wat je wil, een nieuw stukje kaas, geld terug.

Liever help ik jou te zien wat de angst zegt en direct communiceren met de kaasboer en de slager over de kaas en de worst.

Daar hoeft niets engs aan te zijn. Zijn de kaasboer en de slager heel blij mee omdat ze daarmee hun kwaliteit kunnen verhogen. Omdat ze jou excuses kunnen aanbieden voor het ongemak en misschien jou wel iets extra’s meegeven omdat je het hebt gemeld.

ps, ik en kaasschaven, een hilarische combi. Ik maak de kaas standaard scheef.

Ik en jou helpen communiceren over wat JIJ wil een mega krachtige combi. Ik geef je een belevenis.

De kaas en de worst staan natuurlijk symbool voor jou en jouw werkgever, voor jou en jouw partner, voor jou en jouw opleider, voor jou en jouw kinderen, voor jou en een hulpverlener, voor jou en vriendinnen, voor jouw ouders jouw broers/zussen en jij.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest