Om te komen waar ik nu ben, heb ik dingen gelaten.  Niet perse omdat dat makkelijk was. Wel omdat het nodig was om te veranderen.

Deze 5 dingen kun jij ook toepassen. Het vraagt aan jou om een keuze te maken. Namelijk kiezen voor jou. Voor wat jij wil. En daarover communiceren.

5 dingen die ik heb gelaten om een fijn leven te leven

  1. Ik begon aan opleidingen die mij dichter bij mijn passie konden brengen. Daarbij is het handig om te weten dat ik koos niet per se voor meer kennis. Ik koos voor de opleiding om al mijn inzichten uit mijn rouwproces te kunnen delen en door te geven aan jou. Dat ik een opleiding ging doen, was al heet wat. Dat ik daarvoor ook ging reizen was nog veel unieker. Het betekende dat ik soms 3 dagen van huis weg was. Mijn kinderen waren nog klein en net hun broertje verloren. Ik vond het lastig om ze te verlaten. Ik weet nog dat een oppas en eet schema op het bord hing. Om mijn doel te bereiken, moest ik stoppen met luisteren naar mijn schuldgevoel. Dat was moeilijk.
  2. Om de opdrachten van mijn opleiding uit te voeren heb ik privé afspraken verminderd. Dat verminderen ging makkelijk. Ik ben graag thuis. De weerstand die daarop volgde vond ik minder. Goed bedoelde en vooral ongevraagde adviezen kwamen op mijn pad. Als ik had geluisterd naar die goedbedoelde ongevraagde adviezen, was ik nu nog ondersteuner van een afdeling geweest. Waarschijnlijk ook doodongelukkig en gescheiden.
  3. Ik sprak niet meer af met mensen die mijn energie verlagen. En dat doe ik nog steeds niet. Ik pik die energie razendsnel op. Heb daar dagen last van. Ik deed dit om voor mezelf te zorgen. Ik heb de opmerking ‘Je wordt het gemiddelde van 5 tot 7 personen in je omgeving’, goed onthouden. Ging onderzoeken wat voor mensen ik in mijn omgeving had. Die zijn niet per se verkeerd. Er mankeert niks aan. Zij hadden wel een hele andere levensstijl dan die ik graag wenste.
  4. Ik heb bijna geen moment zonder coach geleefd. Op coaching zit nog een oordeel. Alsof je slecht in je vel moet zitten om gecoacht te worden. Dat is niet zo. Ook als je goed in je vel zit en dat zo wil houden, is een coach super helpend. Het is meer dan oké en enorm helpend om iemand met je mee te laten kijken. Onze hersenen zijn zo slim, die laten je niet alles zien omdat zij weten…ohoh er komt verandering aan. En wat ze jou wel laten zien, is dat waar je angst voor hebt. Het gekke is, dat waar je angst voor hebt, is meestal nog nooit echt gebeurd.
  5. Ik ben onmiddellijk gestopt met mijn werkgever belangrijker te vinden dan mijn gezin. Ik was enorm loyaal richting mijn werkgever. Liep altijd vooruit, harder dan mijn functieomschrijving. Ik hield van de burgers die ik daarmee hielp. Dat doe ik nu nog steeds. Wel voor mijn eigen klanten en ik leef mijn passie. Waar ik giga veel energie van krijg. Toch anders dan voor een werkgever. Pfieuw om de loyaliteit naar mijn werkgever door te knippen, vond ik ingewikkeld.  Toen ik dat werk stopte, mijn gezin weer belangrijker maakte, liep thuis alles veel soepeler dan ik ooit had durven dromen. Het contact in ons gezin is ook vele malen beter dan ervoor.

Laat je leiden door de persoon die jij WIL zijn. Niet door de persoon die jij nu bent.

Wat mag jij laten om om je verlangen te halen? Jouw ultieme droom? Jouw doel? 

Je laten leiden door de persoon die jij WIL zijn, is vele malen makkelijker dan je laten lijden door de persoon die jij nu bent.

Wie is de persoon die jij wil worden? Hoe voelt jij je als jij die persoon bent? En wat ga jij vandaag doen om die persoon te worden?

En wie mag je toelaten in jouw leven? Wie doet al het werk dat jij doet? En hoe doet die persoon dat? Met wie spreekt die persoon? Hoeveel tijd is die persoon aan zijn werk kwijt? Wil jij dat ook?

En wat wil jij daarin investeren?

Ik ben klein begonnen met investeren. Namelijk een boek voor 15 euro. Meer niet. Ik las over de ontwikkeling van het kind. Daarna las ik alle blogs van mijn opleider en vele maanden later begon ik aan de opleiding.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel geld te kosten. Begin en onderweg kom je vast hele fijne dingen tegen.

Lees hier 5 dingen die ik ervoor gedaan heb.

VERGEET NIET OM JE AAN TE MELDEN VOOR MIJN FACEBOOKGROEP!
Liefdevol naar jezelf luisteren is de groep waarin ik je laat lezen hoe je stopt met luisteren naar ongevraagd advies in je werk, opvoeding en tijdens rouw, zodat je liefdevol naar jezelf kan luisteren. Klik hier om je aan te melden.