Ik sta voor een makkelijk leven.  

Dat is niet altijd zo geweest. Tot 2011 stond ik veel voor anderen klaar. Deed ik altijd net dat ene stapje extra en vaak zelfs meerdere stappen, stond ik al voor mensen klaar zonder dat zij wisten dat ze hulp nodig hadden en werkte ik meer dan 40 uur waar 20 uur in mijn contract stond. 

Ik deed dat om erkenning te krijgen, gezien te worden, groepen bij elkaar te houden, te zorgen voor mijn ouders, en om mensen met elkaar te verbinden. Dat dat ten koste ging van mezelf dat had ik pas door toen in februari 2011 onze jongste zoontje de zoveelste koortsstuip kreeg en ik ‘s morgens opstond en echt niet meer verder kon. In tranen belde ik mijn werkgever om te vertellen dat ik voorlopig niet meer terug zou komen. Wat was ik ver van mezelf verwijderd!

Pas toen een half jaar later ons zoontje overleed had ik pas echt door dat het leven veel te kort is om steeds weer buiten mezelf te treden en daarmee compleet de balans te verliezen tussen geven en nemen. 

Ik ging op onderzoek uit hoe ik mijn leven kon gaan leven zonder daarbij de ander te kort te doen. 

Nu, 7 jaar later, heb ik mijn leven helemaal omgegooid. Ik leerde naast het geven vooral ook te ontvangen. Ronde succesvol mijn coachopleiding af en ging van een bedrijf naast mijn werkgever, naar mijn werkgever naast mijn bedrijf. Om nu volledig mijn bedrijf te draaien!

Ik ben hartstikke introvert en meng mij op verjaardagen en andere partijtjes niet graag in discussies. Maar………zet jij mij voor een groep of vraag jij mij met jou mee te kijken? Dan ben ik in mijn element! Dan spreek ik vanuit mijn hart en mijn intuitie. Dan spiegel ik jou op de rollen die jij in het leven inneemt en leer ik jou communiceren op een manier die dicht bij jou blijft.

 


 

Marleen Sahetapy Fotografie - Wendy Marsman BIB-91

Nog wat feitjes over mij:

🍀ik zat twee jaar te lang op de MEAO (ik deed daar de richting commerciële economie)

🍀ik deed 1 jaar SPH 

🍀ik houd van koken om het daarna vooral te laten mislukken

🍀ik haak (oh zo hip!)

🍀ik ben best direct in mijn coachings en onderbreek jou regelmatig

🍀ik ben begonnen als kindercoach

🍀ik strijk vouwen in de was

🍀ik was 14 jaar ambtenaar in de politiek 😂 en mijn klanten vinden dat zo niet bij mij passen!

🍀ik heb een hekel aan mensen die voor mij mijn proces invullen en een allergie voor ongevraagd advies

🍀ik leef in een mannengezin

🍀ik ben getrouwd en moeder van 3 jongens

🍀je vindt mij regelmatig in het bos samen met onze hond Dribbel

🍀mensen met elkaar verbinden, is mijn tweede natuur

Met enige regelmaat spar ik met Wendy. We zijn allebei ondernemer, wonen bij elkaar in de buurt en kennen elkaar al enkele jaren. Onze bedrijven zijn totaal verschillend en dat maakt het sparren erg leuk. We helpen elkaar vooruit. Soms met eenvoudige, maar soms ook met wat ingewikkeldere zaken. Wendy kan mij met een simpele vraag totaal anders naar dingen laten kijken. Als ik even niet meer weet hoe ik iets moet doen, begint de ideeënmachine te ratelen. Toen zij hoorde van onze wens om een ander huis te vinden mèt een aparte werkruimte voor mij, heeft ze mij leren mindmappen en visualiseren. Ze heeft mij geholpen om mijn dromen zichtbaar te maken met vragen als "Hoe ziet het huis er uit, hoe ruikt het, hoeveel kamers, hoe ziet jouw werkkamer er uit, hoeveel stoelen staan er, wat is het maximum bedrag?" Maar ook "welke stappen ga je nu zetten?" Dit heeft mij enorm geholpen. Daarna ben ik onze droom veel meer en duidelijker gaan delen. Het bijzondere is dat Wendy uiteindelijk de gouden tip gaf over een huis dat in de verkoop zou komen. Inmiddels wonen we met ontzettend veel plezier in ons droomhuis op een droomplek en binnenkort open ik mijn eigen workshopstudio. Visualiseren en delen van je wensen en verlangens helpt je dus enorm vooruit. Dat heeft Wendy mij op deze bijzondere manier in laten zien.
Louise Vennegoor
Louise Vennegoor
eigenaar Studio47.nl
Hoe kies ik voor mij?Die vraag spookte heel lang door mijn hoofd en door mijn lijf. De mini-course “ hoe kies ik voor mij “ kwam op mijn pad. Voor ik er over na kon denken, heb ik mezelf aangemeld. Wow wat had ik gedaan, kan ik dat wel, is dat niet vreselijk moeilijk en confronterend? Ja ik kan dat, ja het is vreselijk moeilijk en ja het is confronterend. Maar jeetje wat een bevrijding en verlichting toen ik mezelf bekeek en al helemaal aan het eind van de week.Er kwam een prachtig mooie krachtige vrouw naar boven. Ik kan oprecht zeggen dat ik mezelf heb gevonden, ik kies bewust voor dat wat ik wil, ik voel me bevrijd en licht. Nu kan ik tegen mezelf zeggen dat makkelijk mag, het hoeft niet moeilijk. Leun eens achterover en geniet van dat wat ontstaat, geef je kinderen de ruimte om dingen zelf te doen. Ik stel nu een bewuste hulpvraag. Ik luister nu naar mezelf en ik hoor nu ook zoveel meer! Dankzij de prachtige inzichten die Wendy mij heeft leren zien, door het leren kijken naar mijzelf en wat mijn handelen met anderen doet, maar vooral de tools om hier in te blijven groeien zijn van onschatbare waarde. Het was een heerlijke, confronterende maar bovenal bevrijdende reis.
21314770_1403627679757576_3584676019738912275_n
Annemiek Roos Versteeg
Gezinsmanager

Wie inspireer ik nou eigenlijk?

Over het algemeen zijn dat vrouwen die aan het roer staan van hun eigen gezin met of zonder kinderen. Meestal werken zij parttime in een beroep waarin zij zorg bieden. Ondersteunende rollen, rollen die er toe doen. Dat zijn meestal ook de rollen die onderschat worden. 

(Gescheiden) Moeders van pubers, moeders van kinderen die een diagnose hebben, moeders van overleden kinderen, vrouwen die echt wel weten waar het leven werkelijk omdraait. Weten dat het anders kan en vaak ook anders moet. Omdat zij al te lang bezig zijn met overleven. 

Het zijn vaak vrouwen zoals jij en ik. Simpel, stellen geen hoge eisen aan het leven, houden van hun gezin, familie en/of hun werk. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Dat.

Vrouwen met soms een verminderde gezondheid en vrouwen die al een tijd op zoek zijn naar hoe zij gemis kunnen verweven in hun leven.

Vrouwen die extravert lijken, maar die niet hun eigen wens op tafel leggen of soms niet meer weten hoe het is om te dromen.

Vrouwen met webshops én gezin. Vrouwen die nog niet weten HOE zij hun leven lichter kunnen leven, wel weten dat het anders mag. 

Vrouwen die in hun hoofd een heel ander leven afspelen dan zij nu leven. 

Herkenbaar? Het kan en mag echt anders en dat mag makkelijk!